clanak False

Zimska služba je spremna

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nakon današnjeg obilaska središnje baze zagrebačke Zimske službe uoči početka sezone izjavio je kako je sve spremno za čišćenje snijega, ali da se nada kako će ga u gradu biti što manje, osim na Sljemenu da bude na vrijeme za utrke Svjetskog skijaškog kupa.

28.10.2011.

 
(Hina)  Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nakon današnjeg obilaska središnje baze zagrebačke Zimske službe uoči početka sezone izjavio je kako je sve spremno za čišćenje snijega, ali da se nada kako će ga u gradu biti što manje, osim na Sljemenu da bude na vrijeme za utrke Svjetskog skijaškog kupa.

"Što manje potrošimo na zimsku službu ostati će više novca za održavanje gradskih prometnica", pojasnio je gradonačelnik. Podsjetio je da je prošle godine potrošeno nešto manje od 30 milijuna kuna, a ove je predviđeno 40 milijuna, pa se nada da bi nešto novca moglo i ostati za održavanje.

"Sol je osigurana, imamo sada oko 11 do 12 tisuća tona, a u Pagu (solani) u pričuvi još šest do sedam tisuća tona i mislim da će to biti dovoljno. Vjerujem da se ove sezone neće potrošiti više od 10 do 12 tisuća tona soli za posipanje prometnica", ocijenio je Bandić.

Direktor podružnice Zagrebačkog holdinga Zagrebačke ceste Alen Gospočić je gradonačelnika Bandića i predsjednika Gradske skupštine Borisa Šprema upoznao s radom službe i proveo ih kroz dispečerski centar iz kojeg se pomoću GPS sustavom prati i upravlja ekipama na terenu. Naglasio je da su u stalnoj vezi sa Državnim hidrometeorološkim zavodom (DHMZ) i prate podatke o stanju na terenu kako bi pravodobno mogli reagirati na stvaranje leda na prometnicama.

Zimska služba raspolaže sa 199 vozila od kojih su 32 Zagrebačkih cesta, što je sedam više nego lani, a ostalo su vozila kooperanata.

 


Gradske vijesti - 2011.