clanak False

Prva vožnja Zagrebačkog Euro tramvaja

Među uglednim uzvanicima na svečanosti i na prvoj vožnji Euro tramvaja, bio je i gradonačelnik Bandić, koji se zahvalio organizatorima i braniteljima, te poručio da se ovim šalje jasna poruka , da Hrvatska podupire europske integracije i da pripada društvu razvijenih europskih država.
23.11.2011.

 

„Ujedinjeni u različitosti“, poruka je koju će, u bojama zastava Hrvatske i Europske unije, građani viđati po zagrebačkim ulicama na tramvaju koji je danas pušten u promet ispred sjedišta Zagrebačkog električnog tramvaja kako bi, prema riječima organizatora, promovirao europsku integraciju.

Među uglednim uzvanicima na svečanosti i na prvoj vožnji Euro tramvaja, na relaciji Remiza-Trg b. Jelačića, bio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji se zahvalio organizatorima i braniteljima, te poručio da se ovim šalje jasna poruka hrvatskim građanima, ali i Europskoj uniji, da Hrvatska podupire europske integracije i da pripada društvu razvijenih europskih država.

Nakon NATO tramvaja, koji je pušten u promet 2009., i ovaj su projekt pokrenule HVIDRA Grada Zagreba, Zajednica udruga branitelja Zagrebačkog holdinga i Zbor braniteljskih udruga.

Euro tramvaj vozit će tramvajskom linijom 11, a idućih dana mijenjat će linije kako bi što veći broj građana vidio njegovu poruku.