clanak False

Na Trgu Campidoglio u Rimu zasjala zagrebačka božićna jelka

Postavivši zadnju kuglicu i upalivši rasvjetu na jelki visokoj 12 metara, daru Grada Zagreba Gradu i građanima Rima, gradonačenici glavnih gradova Hrvatske i Italije Milan Bandić i Giovanni Alemanno potvrdili su interes i zajedničku želju za suradnjom koja će ubrzo okruniti potpisivanjem Protokola o prijateljstvu.
09.12.2011.

 

Kao izraz prijateljstva i dobre suradnje glavnih gradova Hrvatske i Italije, sinoć je, na rimskom trgu Campidoglio zasjalo božićno drvce okićeno kuglicama i licitarskim srcima prepoznatljivim zagrebačkim suvenirom i simobolom. Postavivši zadnju kuglicu i upalivši rasvjetu na jelki visokoj 12 metara, daru Grada Zagreba Gradu i građanima Rima, gradonačenici glavnih gradova Hrvatske i Italije Milan Bandić i Giovanni Alemanno potvrdili su interes i zajedničku želju za suradnjom koja će ubrzo okruniti potpisivanjem Protokola o prijateljstvu.

Ceremonija na rimskom trgu, sjedištu tamošnje gradske uprave i gradonačelnika bila je prigoda za predstavljanje hrvatskih adventskih običaja u organizaciji Turističke zajednice Zagreba i u izvedbi folklornog ansambla Turopolje. 

Prije toga, zagrebački je gradonačelnik, kao gost rimskoga kolege prisustvovao posjeti svetog oca Benedikta XVI Rimu. Protokolom na blagdan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije na Španjolskom trgu (Piazza Spagna) otpočelo je iščekivnje Božića u Italiji.

Već tradicionalno, gradonačelnik Rima, ovaj put u društvu s kolegom iz Zagreba, simbolično je zapalio svjećice i na blagdanskom drvcu na Trgu Venezia (Piazza Venezia).


Gradske vijesti - 2011.