clanak False

Kod ulaza u park Maksimir najzebrastija zebra

Gradonačelnik Milan Bandić prešao je preko novoga pješačkog prijelaza na Maksimirskoj cesti sa šarama nalik na zebru, koji je postavljen kroz suradnju Zoološkog vrta sa Zagrebačkim cestama kako bi usmjeravao prolaznike prema središnjem ulazu parka Maksimira.

10.11.2011.

 
U društvu mališana vrtića Jordanovac ali i maskota zagrebačkog ZOO-a, slonića Hortona i čimpanze Maggie, gradonačelnik Milan Bandić prešao je preko novoga pješačkog prijelaza na Maksimirskoj cesti sa šarama nalik na zebru, koji je postavljen kroz suradnju Zoološkog vrta sa Zagrebačkim cestama kako bi usmjeravao prolaznike prema središnjem ulazu parka Maksimira.

„Ovaj u Hrvatskoj jedinstveni prijelaz ujedno je i smjerokaz prema atrakcijama Zoološkog vrta ali i zanimljiv estetski detalj koji će uljepšavati svakodnevnicu posjetitelja“, istaknula je ravnateljica Zoološkog vrta grada Zagreba Davorka Maljković. Zebra k'o zebra bit će dobrodošlica dvjema zebrama koje uskoro stižu u vrt, a s obje strane kreativnoga prijelaza stoje natpisi na kojima piše korak do prave zebre odnosno korak od prave zebre, ovisno o smjeru kretanja.

„Ovaj prijelaz će se sigurno svidjeti našim najmlađim sugrađanima, a i nama malo starijima služi kako bi uljepšao i razveselio čak i sivi jesenski dan poput ovog“, rekao je gradonačelnik te zaključio da je to najzebrastija zebra u Hrvatskoj, ali i šire.


Gradske vijesti - 2011.