clanak False

Udomljavanje je fora

Već tradicionalno, u društvu sa svojim četverogodišnjim zlatnim retriverom Rudijem, akciju je podržao i gradonačelnik Milan Bandić koji je naglasio da je Zagreb tijekom proteklih 11 godina dosegao europski standard u pitanju zaštita životinja
05.11.2011.


Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba i Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu, u suradnji s udrugom Prijatelji životinja i sponzorom Nestle Purina, u subotu, 5. studenog, organizirali su, poznatu humanitarnu akciju Udomljavanje je fora.

Ovaj put, osim osnovnog cilja – udomiti napuštenu životinju, pod sloganom Zima topla svima, želja je bila prikupiti stare dekice ili plahte za štence preko zime Kao i ranijih godina, Akciji su se pridružili školarci iz zagrebačkih škola i vrtića, a sponzor će nagraditi najuspješniji razred.

Kako se čulo, višegodišnja uspješna suradnja Skloništa u Dumovcu, Ureda za poljoprivredu, Prijatelja životinja i Nestle purina, pomogla je da situacija s napuštenim životinjama na području Grada bude bolja nego ranijih godina, a subotnjoj akciji, već uobičajeno, pridružili su se i brojni estradni umjetnici.

Već tradicionalno, u društvu sa svojim četverogodišnjim zlatnim retriverom Rudijem, akciju je podržao i gradonačelnik Milan Bandić koji je naglasio da je Zagreb tijekom proteklih 11 godina dosegao europski standard u pitanju zaštita životinja. Spomenuo je sada sveć poznati info – centar za pomoć životinjama i nalaznicima, azil u Dumovcu, ali i aktualno razrješavanje imovinsko – pravnih odnosa za zemljište u Dumovcu gdje bi se, rekao je, do proljeća iduće godine trebalo početi uređivati groblje za kućne ljubimce.

Kao i svaki put, u sklopu Akcije Udomljavanje je fora, organizirana je i prigodna prodaja, a prikupljena sredstva namijenjena su Azilu s ciljem poboljšavanja skrbi za napštene životinje. Na štandu su predstavljeni štićenici Dumovca koji čeznu za vlasnicima. Na informativnom štandu građani su mogli dobiti korisne informacije vezane uz ljubimce i udomljavanje, te među ostalim kupiti hranu za pse i mačke po promotivnim cijenama.


Gradske vijesti - 2011.