clanak False

Objava o pregledu popisa birača

U vezi s donesenom Odlukom o raspisivanju referenduma o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, što će se održati 22. siječnja 2012., Ured za opću upravu obavještava građane da mogu pregledati svoj upis u popis birača, tražiti njegovu dopunu ili ispravak...
27.12.2011.

 Na temelju članka 12. Zakona o popisima birača (Narodne novine 19/07), Gradski ured za opću upravu daje


OBJAVU O PREGLEDU POPISA BIRAČA

U vezi s donesenom Odlukom o raspisivanju referenduma o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, što će se održati 22. siječnja 2012. obavještavamo građane Grada Zagreba da mogu pregledati svoj upis u popis birača, tražiti njegovu dopunu ili ispravak odnosno privremeni upis izvan mjesta prebivališta te prethodnu registraciju u Republici Hrvatskoj.

Posebno se skreće pozornost biračima upisanim u popis birača Grada Zagreba koji će se na dan održavanja referenduma zateći izvan Grada Zagreba ili Republike Hrvatske da svoje glasačko pravo mogu ostvariti u gradu, općini ili nadležnoj diplomatskoj misiji odnosno konzularnom uredu u inozemstvu temeljem potvrde o upisu u popis birača u Gradu Zagrebu, dok oni birači upisani u popis birača Grada Zagreba što trajnije borave u inozemstvu svoje glasačko pravo ostvaruju u inozemstvu temeljem prethodne registracije u nadležnom DM/KU.

Birači bez prebivališta u Republici Hrvatskoj koji borave ili će se na dan održavanja referenduma zateći u Gradu Zagrebu mogu se prethodno registrirati za glasovanje u Gradu Zagrebu.

Zahtjevi za upis u popis birača, dopunu, ispravak, privremeni ispis ili prethodnu registraciju podnose se Odsjeku za vođenje popisa birača, Zagreb, Trg Francuske Republike 15 (područni ured gradske uprave Črnomerec) te u sjedištu ovog Gradskog ureda, Zagreb, Trg Stjepana Radića 1 (soba 207), radnim danom u vremenu od 8,30 do 16,30, te petak i subotu 6. i 7. siječnja 2012. u vremenu od 8,30 do 15,30.

Rok do kojeg građani mogu podnositi zahtjeve istječe 7. siječnja 2012. u 15,30 sati.

Građani svoj identitet dokazuju važećom ispravom o identitetu.

Pregled popisa birača može se izvršiti i putem web stanice Grada Zagreba www.zagreb.hr. kao i putem web stranice Ministarstva uprave www.uprava.hr.

Korisnicima T-mobile i Vipnet mreže omogućeno je da putem SMS poruke provjere mjesto upisa u popis birača na način da matični broj građana upišu u poruku te da istu proslijede na broj 54 54.


P R O Č E L N I K
Krešimir Ladešić, dipl. iur. v.r.


Gradske vijesti - 2011.