landing
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije i ove godine organizira informativno-edukativnu kampanju „Dani otvorenih vrata EU projekata“ s ciljem predstavljanja projekata najširoj javnosti.
S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju Grad Zagreb „Dane otvorenih vrata EU projekata“ obilježava virtualno, predstavljanjem odabranih projekata čija je uspješna provedba dala doprinos razvoju u područjima kao što su energetika, obrazovanje, poduzetništvo, promet, zaštita okoliša, socijalna uključenost, kultura, turizam, zdravlje.
U okviru „Dana otvorenih vrata EU projekata“ Etnografski muzej i Hrvatski prirodoslovni muzej organiziraju „Stručni panel o realizaciji muzejskih investicija uz pomoć mehanizma Integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU)“ na kojem će biti predstavljen projekt Etnografskog muzeja „Rekonstrukcija objekta napuštene zgrade Zemaljske uzorite pivnice u Kačićevoj ulici" i projekt Hrvatskog prirodoslovnog muzeja „Čuvar baštine kao katalizator razvoja, istraživanja i učenja - novi Hrvatski prirodoslovni muzej" koji se provode u partnerstvu s Gradom Zagrebom zahvaljujući mehanizmu Integriranih teritorijalnih ulaganja u okviru financijskog razdoblja 2014. - 2020.
Panel se održava 23.11.2021. u Etnografskom muzeju s početkom u 12 sati, a možete ga pratiti online na Facebook kanalu Etnografskog muzeja https://www.facebook.com/etnografskimuzej.
Više o ostalim projektima u provedbi i provedenim projektima Grada Zagreba možete saznati ovdje.