clanak False

Suradnja Zagreba i Rima

Na poziv gradonačelnika Rima Giovannia Alemanna, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić boravit će 24. i 25. studenog u službenom posjetu Rimu. Bit će to drugi susret dvojce gradonačelnika sa željom jačanja suradnje i institucionaliziranju odnosa dvaju glavnih gradova.
24.11.2011.

Na poziv gradonačelnika Rima Giovannia Alemanna, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić boravit će 24. i 25. studenog u službenom posjetu Rimu. Nakon susreta u Rijeci u veljači 2009., bit će to drugi susret dvojce gradonačelnika sa željom jačanja suradnje i institucionaliziranju odnosa dvaju glavnih gradova.

Osim o suradnji gradova, posebno na području kulture i povijesne baštine, promicanju sporta, urbanističkog i tehnološkog razvoja, upravljanju gradova i komunalnom gospodarstvu, gradonačelnici Bandić i Alemanno precizirat će i detalje svečanosti paljenja svjećica na božićnoj jelki koju će Zagreb darovati Rimu, a koja bi se trebala održati 8. prosinca na Trgu Campidoglio.

Prema protokolu, tijekom boravka u Rimu, gradonačelnik Bandić susrest će se i s mons. Jurom Bogdanom, rektorom Zavoda sv. Jeronima.


Gradske vijesti - 2011.