clanak False

Obilježavanje Svjetskog dana šećerne bolesti

U povodu obilježavanja Svjetskog dana šećerne bolesti (14. studenoga), danas se u hotelu Dubrovnik održava središnja manifestacija u organizaciji Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje i Zagrebačkog dijabetičkog društva.
11.11.2011.


U povodu obilježavanja Svjetskog dana šećerne bolesti (14. studenoga), danas se u hotelu Dubrovnik održava središnja manifestacija u organizaciji Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje i Zagrebačkog dijabetičkog društva, a koju je nakratko posjetio i gradonačelnik Milan Bandić.

Na ovogodišnjoj središnjoj manifestaciji pod nazivom Edukacija i prevencija, posjetitelji mogu razgledati izložbe s proizvodima za dijabetičare, dobiti savjete vezane za zdravlje te izmjeriti glavne pokazatelje bolesti kao što su, među ostalima, šećer u krvi, krvni tlak ili razina kolesterola. Organizirana su također i edukativna predavanja te za najmlađe posjetitelje i igraonica, sve sa ciljem da se podigne svijest javnosti o dijabetesu.

Gradonačelnik je pozdravio prisutne zaželjevši im zdravlje i uspjeh, obišao je štandove sa suradnicima a usput je, zajedno sa sugrađanima prekontrolirao svoj šećer, koji je u granicama normale.


Gradske vijesti - 2011.