clanak False

Obilježavanje 90. godišnjice djelovanja Hrvatskog saveza gluhih i nagluhih

Predsjednik Hrvatskog saveza gluhih i nagluhih Andrija Halec zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću uručio je plaketu u znak zahvalnosti za izniman doprinos i potporu njihovu djelovanju.

25.11.2011.


U povodu 90. obljetnice djelovanja Hrvatskog saveza gluhih i nagluhih, u Hotelu Palace upriličena je prigodna svečanost, na kojoj je predsjednik Saveza Andrija Halec zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću uručio plaketu u znak zahvalnosti za izniman doprinos i potporu njihovu djelovanju.

Savez obuhvaća 24 temeljne organizacije u kojima je evidentirano preko 12.000 članova i zaštite za oko 80.000 gluhih i nagluhih osoba, a posebno se zalaže za rješavanje problema komunikacije organiziranjem tečaja znakovnog jezika, provodeći programe rehabilitacije, edukacije rada s gluhima i informiranjem društva o njihovim potrebama. U okviru nacionalne strategije za osobe s invaliditetom, kako se čulo, Hrvatska je druga u Europi a prva izvan EU-e, koja je ne samo ratificirala Konvenciju UN-a o pravima osoba s invaliditetom već njezina primjena pokazuje da se prema tome odnosi na najozbiljniji način.


Gradske vijesti - 2011.