clanak False

Advent u Zagrebu dosad najbogatiji sadržajima

Advent u Zagrebu, manifestacija koja ima višegodišnju tradiciju, najbogatija je sadržajima dosad, a Zagrepčani i njihovi gosti Novu godinu moći će dočekati besplatno na nekoliko lokacija u gradu uz koncerte: na Trgu bana Jelačića, na Britanskom trgu, na Zrinjevcu i na Gradecu, dok će na Kvaternikovom trgu ulaznica za doček u šatoru koštati 90 kuna.
29.12.2011.

(Hina) - Advent u Zagrebu, manifestacija koja ima višegodišnju tradiciju, najbogatija je sadržajima dosad, a Zagrepčani i njihovi gosti Novu godinu moći će dočekati besplatno na nekoliko lokacija u gradu uz koncerte: na Trgu bana Jelačića, na Britanskom trgu, na Zrinjevcu i na Gradecu, dok će na Kvaternikovom trgu ulaznica za doček u šatoru koštati 90 kuna.

 "Nije vrijeme za velika slavlja i ona moraju korespondirati s vremenom, ali proslavu Nove godine ne smijemo preskočiti", kazao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi predstavljajući novogodišnji program u okviru Adventa u Zagrebu zajedno s direktoricom Turističke zajednice Grada Zagreba Amelijom Tomašević i ravnateljem Koncertne direkcije Davorom Žagarom.

Tomašević je navela kako procjenjuju da će novogodišnju noć u Zagrebu provesti oko dvije tisuće gostiju iz Italije, Austrije pa čak i Japana. Zagreb, naime, u zadnjih pet godina stalno bilježi porast broja turista.

Na Trgu bana Jelačića na pozornici će se izmjenjivati All4Play, Jacques Houdek, Crveni koralji, koji slave svoju 50 obljetnicu, Telefon Blues band, ansambl "Zagreb-Zagreb", a nakon vatrometa i čestitke gradonačelnika Bandića, nastupit će New Gypsies i program će potrajati do dva sata ujutro.

Zagrepčane će na Britanskom trgu u Novu godinu uvesti TBF, a na Gradecu Kawasaki 3p. Na Zrinjevcu će se pak slaviti u ritmu evergreena 60-ih i 70-ih godina koje će izvoditi grupa Zocioni. Na Kvaternikovom trgu, u šatoru, gdje se organizira doček uz naplatu od 90 kuna, nazočne će zabavljati DJ i grupa "Spas u zadnji čas".

Bandić je naglasio da je za manifestaciju Advent u Zagrebu ove godine izdvojeno 20 posto manje novca nego za lanjski doček pa će tako ove godine biti utrošeno 767 tisuća kuna.

"Treba uozbiljiti stvar i trošiti koliko ima novca, a u proračunu za 2012. ima ga 130 milijuna kuna manje nego ove godine. Zato je manje novca za Advent u Zagrebu nasušna potreba", kazao je zagrebački gradonačelnik najavivši i mogućnost korekcije plaća u gradskoj upravi sljedeće godine.

Još jednom je Zagrepčankama i Zagrepčanima poželio sretne blagdane uz dvije želje u Novoj godini: puno zdravlja i više solidarnosti i socijalne pravednosti jednih prema drugima kako bi, rekao je, lakše prebrodili kriznu godinu.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Program dočeka Nove godine u Zagrebu 


Gradske vijesti - 2011.