clanak False

Sastanak s predstavnicima Hrvatskog saveza slijepih

Gradonačelnik Milan Bandić primio je, sa suradnicima, predstavnike Hrvatskog saveza slijepih koji su ga upoznali s projektom Tactilis i sa željom da se počne provoditi i u Zagrebu, točnije u samome gradskom središtu...
31.10.2011.


Gradonačelnik Milan Bandić, u društvu suradnika, primio je predstavnike Hrvatskog saveza slijepih koji su ga upoznali s projektom Tactilis i sa željom da se počne provoditi i u Zagrebu, točnije u samome gradskom središtu. Riječ je o orijentacijskom sustavu kojim se preko trodimenzionalne Tactilis mentalne mape, odnosno skulpture, pomaže slijepima u percepciji javnoga prostora, omogućavajući im veću samostalnost u kretanju i korištenju gradskih sadržaja. Skulpture bi se postavile na što više zagrebačkih lokacija koje bi nudile praktične informacije u simbolima i Brailleovom pismu o lokaciji i širem području, dok bi ljudima bez oštećenja vida omogućavale pogled na lokaciju s visine, a time bi se ujedno obogatila turistička ponuda grada.

Kao počasni član Udruge slijepih Zagreba, gradonačelnik Milan Bandić sa zadovoljstvom je podržao i ovaj projekt, koji će olakšati življenje sugrađanima. Prve takve mape postavile bi se na Trgu bana Jelačića i na Trgu Petra Preradovića, a potom kod Katedrale i Hrvatskoga narodnog kazališta.


Gradske vijesti - 2011.