clanak False

GSV podržao Prijedlog Proračuna za 2012.

Gospodarsko socijalno vijeće (GSV) Grada Zagreba podržalo je danas prijedlog gradskog proračuna za 2012. u iznosu od 6,650 milijardi kuna jer je realniji u odnosu na lanjski i manji za 2,92 posto, izvijestio je predsjednik toga vijeća Vladimir Ferdelji nakon sjednice u Gradskoj upravi.
28.11.2011.


(Hina) - Gospodarsko socijalno vijeće (GSV) Grada Zagreba podržalo je danas prijedlog gradskog proračuna za 2012. u iznosu od 6,650 milijardi kuna jer je realniji u odnosu na lanjski i manji za 2,92 posto, izvijestio je predsjednik toga vijeća Vladimir Ferdelji nakon sjednice u Gradskoj upravi.

Upozorio je, međutim, da bi moglo doći do lošijeg punjenja proračunskih prihoda tijekom 2012. zbog loše gospodarske situacije u državi pa bi, dodao je, i tu mogućnost trebalo podrobnije razmotriti.

Također je naveo da bi u Gradskoj upravi trebalo više poraditi na štednji. "Doduše, nema dodatnih troškova, ali smatramo da bi se moglo uštedjeti više. Tražimo veće uštede", poručio je Ferdelji navodeći da bi posebnu pažnju trebalo posvetiti i povećanju efikasnosti pojedinca u nekim odjelima gradske uprave, a ne dodatnom zapošljavanju.

Kad je riječ o novim cenzusima u socijalnim pravima, Ferdelji je rekao da zagrebački GSV nije mogao pristati na uvođenje cenzusa za javni prijevoz osoba starijih od 65 godina i nezaposlenih osoba jer smatraju da bi se, kao i dosada, ti građani trebali voziti besplatno u ZET-ovim tramvajima i autobusima.

Zaključci sa zagrebačkog GSV-a ubuduće će se dostavljati i zastupnicima u Gradskoj skupštini Grada Zagreba.

Na sutrašnjoj će skupštinskoj sjednici zastupnici, u prvom čitanju, raspraviti prijedlog gradskog proračuna za 2012.


Gradske vijesti - 2011.