clanak False

Predstavljen inovativni QR vodič i program "Advent u Zagrebu"

Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) predstavila je  inovativni QR vodič po Zagrebu kojim se za bolje i informativnije snalaženje po gradu mogu služiti korisnici pametnih telefona, te program manifestacije Advent u Zagrebu koja će se na više lokacija u središtu grada održavati od 26. studenog ove do 1. siječnja 2012.
23.11.2011.

U nazočnosti zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića koji je ujedno i predsjednik Turističke zajednice Grada Zagreba, predstavljen je inovativni QR vodič i program Advent u Zagrebu.

(Press materijal) Advent u Zagrebu počinje tradicionalnim paljenjem prve adventske svijeće 26. studenog u 17:00 sati na Trgu bana Jelačića, a Turistička zajednica grada Zagreba dodatno je obogatila program pa tako od ove godine kreće novi projekt Advent na Zrinjevcu, dok će se ispred Muzeja Mimara, 2. prosinca održati Multimedijalna 3D Mapping projekcija. Program 3D Mapping projekcije počinje u 19:00 sati, a građani i posjetitelji Zagreba doživjet će vrhunsku virtualnu predstavu uz okrijepu na prigodnom šanku te im je osiguran besplatan ulaz u muzej u vremenu od 20:15 do 22:00 sata. 

Veliko otvorenje Adventa na Zrinjevcu zakazano je za 3. prosinac u 18:00 sati, gdje će se na pozornici starog Gradskog paviljona odvijati razna glazbena događanja. Bit će tu svaki dan božićnih koncerata, valcera te pomno odabranih glazbenih programa, a svi posjetitelji ovih glazbenih manifestacija moći će uživati i u pomalo zaboravljenim zagrebačkim specijalitetima: krpicama sa zeljem, domaćim juhicama ili zapečenim štruklama; zagrijati se toplom čokoladom ili kuhanim vinom te za svoje najdraže kupiti unikatne suvenire i božićne ukrase. Osim na Zrinjevcu, blagdanski ugođaj vladat će i u Tkalčićevoj ulici gdje će se održavati Adventska Tkalčijana. Nastupi uličnih svirača i pjevača počinju u nedjelju 27. studenog i traju do 31. prosinca, a lokacije na kojima će nastupati su: ispred kafića Argentina, oko spomenika Marije Jurić Zagorke, kod Galerije Vrbnik te kod Mikine kleti, uz napomenu da će ulični svirači šetati Tkalčićevom ulicom na tom potezu i kraće se zadržavati na navedenim lokacijama. Hrvatske i internacionalne božićne pjesme, starozagrebačke šansone, starogradske pjesme i romanse, internacionalne šlagere te evergreen-e, građani i posjetitelji Zagreba moći će poslušati četvrtkom i petkom od 17:00 – 19:30 te subotom od 11:00 – 13:30 sati. 

Kao i prethodnih godina, na glavnom zagrebačkom trgu održat će se novogodišnja proslava koja ove godine uključuje nastup legendarnih glazbenika, New Gypsies - bivših Gypsi Kings-a. Uz puno energije i spektakularni vatromet, očekuje se noć za pamćenje.
 
Veselo će biti i prvi dan nove godine, kada će se na Zrinjevcu organizirati repriza dočeka, a Turistička zajednica grada Zagreba pripremila je i iznenađenje za brojne strane turiste koji će tih dana boraviti u Zagrebu. Naime, 1. siječnja u Gradskom kazalištu Komedija, Turistička zajednica samo za njih u 19 sati priređuje veliku Novogodišnju folklornu večer. 

Brojnim stranim posjetiteljima, ali, vjerujemo, i pokojem stanovniku našeg grada, u snalaženju među zagrebačkim atrakcijama, pomoći će QR (quick response) aplikacija – inovativni vodič po Zagrebu. Postavljena na atraktivnim lokacijama Gornjeg i Donjeg grada u sklopu smeđe signalizacije, aplikacija omogućuje svim posjetiteljima da, usnimavanjem QR koda pomoću svog smartphone-a, pogledaju mikro stranicu o samoj lokaciji na kojoj se nalaze fotografije te video, kao i popis svih ostalih lokacija te njihov položaj na mapi.