clanak False

135 godina zagrebačkog Mirogoja

Od Gajeva ljetnikovca iz 1873. do današnjeg vječnog počivališta, zagrebački Mirogoj, u domovini i svijetu, poznat je po svojoj pejzažnoj vizuri i arhitektonskoj skladnosti, kao i mnogim povijesnim ličnostima i znamenitostima. Postjetielji i turisti vole reći, a činjenica je, da je riječ o jednom od najljepših groblja Europe i nezaboravnoj atrakciji, amblemu Grada Zagreba - rekao je gradonačelnik Milan Bandić

04.11.2011.


U povodu 135. obljetnice službenog otvaranja groblja Mirogoj, u Staroj gradskoj vijećnici održana je prigodna svečanost kojoj su nazočili brojni uzvanici među kojima zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, zamjenice predsjednika Skupštine Tatjana Holjevac i Morana Paliković gruden, predsjednik Uprave ZG Holdinga Ivo Čović i voditeljica podružnice Gradska groblja Ljerka Ćosić.

Od Gajeva ljetnikovca iz 1873. do današnjeg vječnog počivališta, zagrebački Mirogoj, u domovini i svijetu, poznat je po svojoj pejzažnoj vizuri i arhitektonskoj skladnosti, kao i mnogim povijesnim ličnostima i znamenitostima. Postjetielji i turisti vole reći, a činjenica je, da je riječ o jednom od najljepših groblja Europe i nezaboravnoj atrakciji, amblemu Grada Zagreba - rekao je gradonačelnik Milan Bandić, a prisutnima su se obratili i Ivo Čović, Ljerka Ćosić i Jadran Mimica.

Svojevrsna kruna svečanosti bilo je prikazivanje filma o Mirogoju, najpoznatijem gradskom groblju koje je postalo jedno od prepoznatljivih gradskih vizura i turističkih tura, te predstavljanje monografije u izdanju Zagrebačkog holdinga, podružnice Gradska groblja. Na 239 stranica bogato opremljena Monografija slikom i tekstom „priča priču“ o „panteonu hrvatske povijesti“. Tekstove potpisuje Velimir Cindrić, a fotografije Jadran Mimica i Romeo Ibrišević.