clanak False

Akcija „Umjesto kolnikom obojanim pothodnikom“ u Podsusedu

Gradonačelnik Bandić se potpisao na zidu pothodnika u Podsusedu kojega uređuju djeca lokalnih škola s porukama tolerancije i prijateljstva, u sklopu akcije Umjesto kolnikom obojanim pothodnikom.
16.12.2011.


U sklopu akcije Umjesto kolnikom obojanim pothodnikom, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić danas je posjetio djecu iz sedam okolnih škola koja oslikavaju zidove pothodnika u Podsusedu. Naime, nakon pothodnika Zapruđe-Utrine, podsusedski je drugi od planiranih pet pothodnika koji se smatraju potencijalno opasnima, a koji će se uskoro na ovakav način uljepšati.

Akcija, ili točnije rečeno preventivni program, održava se u organizaciji Odjela za prevencije PUZ-a i Vijeća za prevencije GČ Podsused-Vrapče, s partnerima Gradom Zagrebom i Zagrebačkim holdingom.

Osim estetskog uređenja i poruka protiv nasilja, droge i drugih neželjenih društvenih pojava, organizatori su posebno naglasili i sigurnosne prednosti uređivanja pothodnika. Prema riječima načelnika PU zagrebačke Tomislava Buterina, najčešći razlog stradanja pješaka na zagrebačkim prometnicama je neoprezno prelaženje preko ceste. Uređivanje pothodnika ih čini privlačnijima i sigurnijima te smanjuje pješački promet na cestama.

Pozdravljajući ovu akciju, gradonačelnik je pohvalio kreacije školaraca, te se i sam potpisao na jednom zidu.

 


Gradske vijesti - 2011.