clanak False

Predstavnici Studentskog zbora kod gradonačelnika

U povodu prve redovne sjednice Hrvatskog studentskog zbora koja je okupila predsjednike Zborova svih sveučilišta u Hrvatskoj i Sveučilišta u Mostaru, u ime grada domaćina, predstavnike studenata jutros je primio gradonačelnik Milan Bandić.
26.10.2011.

U povodu, prve redovne sjednice Hrvatskog studentskog zbora koja je okupila predsjednike Zborova svih sveučilišta u Hrvatskoj i Sveučilišta u Mostaru, u ime grada domaćina, predstavnike studenata jutros je, na njihovu zamolbu, primio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Tijekom susreta u gradskoj upravi predstavnici zborova upoznali su gradonačelnika s temama sjednice, te s poteškoćama s kojima se susreću studenti, posebno oni koji nemaju prebivalište u Zagrebu, a koje se uglavnom odnose na prijevoz, prehranu i smještaj. Dogovoreno je, među ostalim, da se studenti, na posebnom sastanku, nađu s predstavnicima Ureda za obrazovanje, kulturu i šport kako bi se vidjelo, postoje li instrumenti i mogućnosti da im barem u nekom segmentu pomogne i Grad.

Osim gradonačelnika, u ime Grada, sastanku je prisustvovala zamjenica Jelena Pavičić Vukičević, pročelnik za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić i šef Kabineta gradonačelnika Stipo Zeba.

U izaslanstvu studenata koje je predvodio predsjednik Studentskog zbora sveučilišta u Zagrebu Danko Relić, bili su: Marko Šimić (SZ Osijek), Ivan Žižić (SZ Split), Petra Radetić (SZ Zagreb), Krešo Jelinčić (SZ Zagreb), Ivan Bota (SZ Zagreb), Maja Škrinjar (SZ Pula), Massimo Brajuha (SZ Pula), Ana Šljivić (SZ Mostar), Martin Čurić (SZ Osijek), Nataša Vučemilović – Alagić (SZ Split) te Josip Knezić i Boris Ilić, predstavnici svih Veleučilišta u RH pri Hrvatskom studentskom zboru.


Gradske vijesti - 2011.