clanak False

VIII. gerontološki tulum

U povodu Međunarodnog dana starijih osoba, na Zrinjevcu održan je osmi po redu Gerontološki tulum, manifestacija namijenjena sugrađanima starije životne dobi.
29.09.2011.

 
U povodu obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević otvorila je Gerontološki tulum, manifestaciju namijenjenu sugrađanima starije životne dobi koju osmu godinu zaredom organizira Gradski ured za socijalnu zaštitu sa suradnicima, ovaj put sa Zakladom Zajednički put.

Osim zabavnog programa, u izvedbi korisnika Gerontoloških centara, mnogobrojni posjetitelji mogli su na licu mjesta doznati više o uslugama i programima namijenjenim starijoj populaciji, a što kontinuirano razvija ova gradska uprava. Na štandovima je organiziran i niz preventivno-zdravstvenih usluga, poput mjerenja tlaka, statusa vitamina i minerala u tijelu, te razine šećera u krvi, a druženje na Zrinjevcu bila je dobra prigoda i za prigodnu prodaju skulptura, suvenira i drugih radova štićenika domova i članova udruga. Ukratko, osim što su mladima pokazali da imaju još toga za ponuditi, sudionici Gerontološkog tuluma zasigurno su ponukali svoje vršnjake da se priključe nekoj od brojnih programa gerontoloških centara ili udruga i time poboljšaju kvalitetu življenja.

Kao i svake godine, Gerontološkom tulumu pridružio se i zagrebački gradonačelnik, obišavši štandove i družeći se sa sugrađanima.

Kako je najavljeno, Koncertom u organizaciji Matice umirovljenika Grada Zagreba, zabava se nastavlja i sutra, u Kongresnoj dvorani „Globus“, na Zagrebačkom velesajmu.


Gradske vijesti - 2011.