clanak False

Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Pet minuta prije nego je Grički top označio podne, stotinjak balona s natpisom AUTIZAM 8000 ispunilo je nebo iznad središnjeg gradskog trga. Istovremeno, baloni su poletjeli i nad trgovima Splita, Rijeke, Osijeka, Pule, Nove Gradiške, Čakovca, Dubrovnika i Zadra. 
02.04.2011.


Pet minuta prije nego je Grički top označio podne, stotinjak balona s natpisom AUTIZAM 8000 ispunilo je nebo iznad središnjeg gradskog trga. Istovremeno, baloni su poletjeli i nad trgovima Splita, Rijeke, Osijeka, Pule, Nove Gradiške, Čakovca, Dubrovnika i Zadra.

U Zagrebu, balone je pustio gradonačelnik Milan Bandić koji se tako, baš kao i gradonačelnici diljem Hrvatske i svijeta, simbolično pridružio borbi za osvještavanje i senzibilizaciju problema osoba s autizmom. 

U povodu Svjetskog dana svjesnosti o autizmu, 2. travnja, Udruga za autizam Hrvatske sa svojim članicama organizirala je i niz drugih promotivnih aktivnosti na svim navedenim glavnim gradskim trgovima na kojima si se, među ostalim, prigodnom prodajom skupljala sredstva za oboljele od autizma. 

Podsjetimo, u Hrvatskoj oko osam tisuća ljudi ima dijagnosticiran autizam, ali se procjenjuje da ih je pet puta više.


Gradske vijesti - 2011.