clanak False

Sedmu godinu zaredom djeca iz Beslana na ljetovanju u Hrvatskoj

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i ove je godine u Zračnoj luci Pleso dočekao djecu iz Beslana koja sedmu godinu zaredom dolaze u Hrvatsku na ljetovanje u organizaciji Grada Zagreba.

11.07.2011.

U društvu sa suradnicima i veleposlanikom Ruske Federacije u RH Robertom Markaryanom, gradonačelnik Milan Bandić dočekao je u zagrebačkoj zračnoj luci djecu iz Beslana koja sedmu godinu zaredom dolaze u Hrvatsku na ljetovanje u organizaciji Grada Zagreba.

Drago mi je što vas i ove godine mogu pozdraviti na vašem putu prema Novom Vinodolskom. Lijepo se odmorite i provedite, a mi ćemo vas posjetiti kako bismo vidjeli što radite i kako bismo čuli barem dvije vaše pjesme – rekao je gradonačelnik, pozdravivši veselu skupinu od 50 mališana koji su, kao i ranijih godina, došli u pratnji stručnih voditelja i koja će na ljetovanju ostati do 27. srpnja.

Podsjetimo, riječ je o djeci, žrtvama terorističkog napada u Beslanu koji se dogodio u rujnu 2004., u kojemu je poginulo 334 civila, od kojih 186 djece. Djeca su na oporavak i ljetovanje u Hrvatsku, u odmaralište Crvenog križa u Vinodolskom, prvi put došla u lipnju 2005.


Gradske vijesti - 2011.