clanak False

Predstavljeni zdravstveni programi Crvenog križa Zagreb

U zgradi gradske uprave održana je konferencija za novinare na kojoj su predstavljeni zdravstveni programi Gradskog Crvenog križa Zagreb za ovu godinu.

12.04.2011.

U zgradi gradske uprave održana je konferencija za novinare na kojoj su predstavljeni zdravstveni programi Gradskog Crvenog križa Zagreb za ovu godinu.

Projekt je to što ga provodi Crveni križ u suradnji s Sveučilišnom klinikom za dijabetes Vuk Vrhovac, organizacijom Europa Donna, Poliklinikom za bolesti dišnog sustava te Ministarstvom unutarnjih poslova i Gorskom službom spašavanja.

Svrha projekta jest ublažavanju ljudskih stradanja, unaprjeđenje i zaštita zdravlja, prevencija bolesti te podizanja zdravstvene kulture građana te sukladno navedenom na konferenciji je najavljeno provođenje sljedećih programa: prevencija, odnosno rano otkrivanje šećerne bolesti, prevencija raka dojke, prevencija i rano otkrivanje bolesti prostate, prevencija zareze HIV-om, prevencija zareze TBC-om i drugim plućnim bolestima te program sigurnosti cestovnog prometa i prevencije nesreće u planinama.

Današnjoj konferenciji, koju je organizirao Gradski ured za zdravstvo i branitelje, prisustvovao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je pozdravio prisutne, naglasivši da ovim projektom Zagreb pokazuje brigu za svoje sugrađane, ali i da svi zajedno brinemo o zagrebačkoj zdravijoj budućnosti.

Na kraju konferencije ravnatelj Crvenog križa Zagreb Ludvig Matić pozvao je sve sugrađane da se u srijedu, 20. travnja pridruže humanitarnoj akciji Srdele za pomoć Japanu, koja će se, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Bandića, odvijati na Trgu bana Jelačića od 10,00 do 13,00 sati.

VIŠE O PROGRAMIMA (koji su ciljevi, ciljane skupine, planovi…)


Gradske vijesti - 2011.