clanak False

Potpisan Ugovor o osnivanju BICRO BIOCENTRA d.o.o.

U prostorijama Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, potpisan je Društveni ugovor o osnivanju BICRO BIOCENTRA d.o.o. i Ugovor o provedbi Inkubacijskog centra za bioznanosti (BICRO BIOCENTRA).
25.05.2011.


U prostorijama Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, gradonačelnik Milan Bandić, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš i ravnatelj Poslovno-inovacijske agencije Republike Hrvatske Dalibor Marijanović, u nazočnosti ministra obrazovanja, kulture i športa dr. sc. Radovana Fuchsa, potpisali su Društveni ugovor o osnivanju BICRO BIOCENTRA d.o.o. i Ugovor o provedbi Inkubacijskog centra za bioznanosti (BICRO BIOCENTRA).

Budite sigurni da svaka lipa koja je uložena u studente, predstavlja dugoročno ulaganje u budućnost – poručio je gradonačelnik, naglasivši da je ponosan što i Grad Zagreb sudjeluje u ovom projektu sa financiranjem od 13% u temeljni kapital tvrtke BICRO BIOCENTAR d.o.o.

Biocentar je projekt vrijedan oko 140 milijuna kuna, koji je zbog sve veće važnosti bioznanosti za gospodarski razvoj zemlje, Vlada Republike Hrvatske uvrstila u strateške dokumente za financiranje iz Instrumenta pretpristupne pomoći Europske Unije (IPA),
koja je u veljači 2011. odobrila financiranje projekta.

Kako se čulo, budući centar nalazit će se u sklopu budućeg kampusa Sveučilišta na Borongaju. Biocentar je prvi takve vrste u Republici Hrvatskoj i jedinstven je projekt u cijeloj regiji, koji na oko 4.500m², u posebno osmišljenom okruženju udružuje centralni laboratorij, priručne laboratorije i uredske prostore kako bi poduzećima u razvoju u području bioznanosti pružio sve potrebne uvjete za obavljanje njihove djelatnosti.


Gradske vijesti - 2011.