clanak False

Obilazak gradilišta u Gradskoj četvrti Stenjevec

Most preko potoka Vrapčak, servisna cesta kod Škorpikove, novi područni objekt dječjeg vrtića Špansko i igralište za potrebe dječjeg vrtića Sunčana, gradilišta su koja je danas obišao gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima.

18.08.2011.

Fotografije


Most preko potoka Vrapčak, servisna cesta kod Škorpikove, novi područni objekt dječjeg vrtića Špansko i igralište za potrebe dječjeg vrtića Sunčana, gradilišta su koja je danas obišao gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima.

Novi most preko potoka Vrapčak u Španskom, koji će povezati ulice Pavlenski put i D. Cesarića, rasteretit će prometne gužve na tom području spajanjem na Oranice, a, kako je naglasio gradonačelnik, uz ove će se radove riješiti i rasvjeta na dijelu Šoljanove ulice, gdje još nedostaje. Na zadovoljstvo tamošnjih stanovnika, radovi bi trebali biti gotovi do 30. rujna, a, uz parkiralište za dvadesetak automobila, za ovu je investiciju izdvojeno oko 2,6 milijuna kuna.

Kako se čulo, oko četiri milijuna kuna osigurano je za gradnju servisne ceste s kompletnom komunalnom infrastrukturom, nadomak Škorpikove, za koju je potpisan sporazum s građanima na čijem se zemljištu gradi te tvrtkama Lesnina i Bauhaus, kojima će ona služiti kao pristupni put. Trenutno je u tijeku gradnja kolektora koji će se spojiti na glavni kolektor u Škorpikovoj. Završetak prometnice očekuje se do 7. rujna, prije otvorenja centara, a gradonačelnik Bandić naveo je ovo kao pozitivan primjer dogovora koji će koristiti svima.

Treća točka obilaska bio je novi područni objekt vrtića Špansko, sagrađen iz sredstava Plana malih komunalnih akcija Vijeća Gradske četvrti Stenjevec, u koji će od ove jeseni, u cca 400 m2, biti smješteno stotinjak djece. Građevinski radovi vrijedni gotovo 2,9 milijuna kuna započeli su u prosincu prošle godine, a trenutno se uređuje okoliš vrtića, te parkiralište i pješački hodnik pristupne ceste za što je, također kroz Male komunalne akcije, osigurano još oko 360.000,00 kuna.

U istom naselju pri kraju je i gradnja modernog dječjeg igrališta površine 1360 m2, za potrebe mališana iz vrtića Sunčana, koje se radi na prijedlog ravnateljice. Grad je za ovaj zahvat izdvojio cca 400.000,00 kuna, a kad dođe vrijeme sadnje, uz igralište će biti zasađeno i dvadesetak stabala.

Napominjući da je dobro kada se što više toga gradi, gradonačelnik se ujedno zahvalio građanima na strpljenju zbog buke, prašine i drugih neugodnosti koje neizostavno prate građevinske radove te istaknuo da će poslati apel trgovačkim društvima kako bi radovi bili završeni prema planu, a na dobrobit sugrađana.


Gradske vijesti - 2011.