clanak False

Nacionalni dan oboljelih od multiple skleroze

U povodu Nacionalnog dana multiple skleroze koja se u Zagrebu obilježavala tijekom prethodna tri dana, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je, u gradskoj palači Dverce, predstavnike Saveza društva multiple skleroze Hrvatske i Europske MS Platforme.
27.09.2011.


U povodu Nacionalnog dana multiple skleroze koja se u Zagrebu obilježavala tijekom prethodna tri dana, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je, u gradskoj palači Dverce, predstavnike Saveza društva multiple skleroze Hrvatske i Europske MS Platforme, koje su predvodili predsjednici Danica Eškić i John Golding.

Kako se čulo, Nacionalni dan multiple skleroze (26. rujna), obilježava se u partnerstvu s Europskom MS Platformom, a dolaskom predsjednika i tajnika, Johna Goldinga i Christopera Thalheima, oboljelima od MS pružena je velika čast i potpora. Tijekom protekla tri dana, održana je osnivačka skupština MS zadruge Hrvatske, promotivno-prodajna izložba proizvoda budućih MS zadrugara, a svojevrsna kruna trodnevnih događanja bila je 1. Konferencija Pan – Europske nejednakosti u pristupu tretmanu za oboljele od MS-a – Europski kodeks dobre prakse o MS-u.

Zagreb već niz godina prednjači u socijalnoj osjetljivosti i provodi jasnu Strategiju za osobe s invaliditetom. Uvijek ga ističemo kao primjer kvalitetnog odnosa prema osobama s invaliditetom
– naglasila je Danica Eškić, zahvalivši gradonačelniku Bandiću na kontinuiranoj podršci i potpori.

U znak sjećanja na susret u palači Dverce, gradonačelnik je dobio sliku - rad osobe oboljele od multiple skleroze u koji je, naglasili su, uloženo puno truda i ljubavi.

Nakon susreta u Dvercu, hrvatski predstavnici su svoje goste odveli na stazu Bliznec na Medvednici kako bi na licu mjesta doživjeli još jedan primjer dobrog odnosa Grada prema osobama s invaliditetom.


Gradske vijesti - 2011.