clanak False

Markov sajam - 19. - 22. svibnja

Ovogodišnji 11. Markov sajam, po prvi je puta, upotpunjen i Festivalom renesansne glazbe, čulo se na današnjem otvorenju, na Trgu bana Jelačića, gdje će se Zagrepčani i gosti našega grada, od 19. do 22. svibnja, moći uživjeti u srednjovjekovni način života.

19.05.2011.

S Markovog sajma


Ovogodišnji 11. Markov sajam, po prvi je put upotpunjen i Festivalom renesansne glazbe, čulo se na današnjem otvorenju, na Trgu bana Jelačića, gdje će se Zagrepčani, i gosti našega grada, od 19. do 22. svibnja, moći uživjeti u srednjovjekovni način života.

Grad Zagreb oduvijek je poznat po svojoj otvorenosti i tradiciji sajmovanja, naglasio je gradonačelnik Milan Bandić, uz zahvalu svima koji će ovih dana na Markovom sajmu predstaviti bogatstva naše prekrasne zemlje, tradicijske obrte, povijesne likove...

Prema riječima gradonačelnika Koprivnice Zvonimira Mršića, za renesansni dio ove atraktivne manifestacije zaslužna je njihova Turistička zajednica koja je, uz Kraljeve ulica, organizator Sajma. Zahvalivši se Gradu Zagrebu na velikoj potpori, gradonačelnik Mršić pozvao je građane da posjete i koprivničke poznate manifestacije: Podravski motivi i Renesansni festival, koje se održavaju početkom srpnja, odnosno, početkom rujna ove godine.

Više o Sajmu - program


Gradske vijesti - 2011.