clanak False

Makedonski veleposlanik i protojerej Makedonske pravoslavne crkve kod gradonačelnika

U gradonačelnikovom salonu naglašeni su tradicionalno dobri odnosi Grada s Makedonskom pravoslavnom crkvom u Hrvatskoj i s Veleposlanstvom Republike Makedonije u RH, te je posebno izdvojena briga ove gradske uprave o nacionalnim manjinama.
21.10.2011.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je jutros u zgradi Gradske uprave veleposlanika Republike Makedonije u RH Danča Markovskog i protojereja Kirka Velinskog, parohijskog svećenika. U gradonačelnikovom salonu naglašeni su tradicionalno dobri odnosi Grada s Makedonskom pravoslavnom crkvom u Hrvatskoj i s Veleposlanstvom Republike Makedonije u RH, te je posebno izdvojena briga ove gradske uprave o nacionalnim manjinama.

Gosti su gradonačelnika izvijestili i o tijeku priprema za izgradnju Makedonske pravoslavne crkve u Zagrebu koje su privedene samome kraju, tako da se uskoro očekuje građevinska dozvola. Gradonačelnik će, rekao je, i dalje pružati svesrdnu potporu realizaciji toga projekta, a dogovoreno je i to da će se pokušati iznaći prijelazno rješenje za poslovne prostore Crkve do dovršetka novog objekta na Knežiji.

Podsjetimo, nakon završetka arhitektonsko - urbanističkog natječaja, ishođenja lokacijske dozvole, parcelacije i potpisivanja kupoprodajnog ugovora i ishođenja građevinske dozvole, tijekom 2012. trebala bi početi gradnja Centra na Knežiji koji će se prostirati na 700 m2. U gradonačelnikovu salonu čulo se i to da se Zagrebački pastoralni centar već sad ocjenjuje velikim civilizacijskim iskorakom i potvrdom tradicionalno dobre suradnje Grada s Makedonskom crkvom.


Gradske vijesti - 2011.