clanak False

Gradonačelnik u Novom Zagrebu

Uređivanje i oslikavanje pothodnika koji spaja Aveniju Dubrovnik i SR Njemačke, obilazak i simbolično otvorenje novog parkirališta pored zgrade Porezne uprave, puštanje na korištenje građanima  društvenog doma na Kajzerici, te svečanost u povodu otvaranja sportske dvorane u Dječjem vrtiću Trnsko, događanja su koja su danas organizirana u dvjema novozagrebačkim četvrtima i kojima je prisustvovao gradonačelnik Milan Bandić.

21.10.2011.

 

Uređivanje i oslikavanje pothodnika koji spaja Aveniju Dubrovnik i SR Njemačke, obilazak i simbolično otvorenje novog parkirališta pored zgrade Porezne uprave, puštanje na korištenje građanima suvremeno uređenog i opremljenog društvenog doma na Kajzerici, te svečanost u povodu otvaranja sportske dvorane u Dječjem vrtiću Trnsko, događanja su koja su danas organizirana u dvjema novozagrebačkim četvrtima i kojima je prisustvovao gradonačelnik Milan Bandić.

Umjesto kolnikom - pothodnikom

Potezima kista na zidu pothodnika što spaja Aveniju Dubrovnik i SR Njemačke, gradonačelnik Milan Bandić i ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko pridružili su se akciji uređenja i oslikavanja tog dosad zapuštenog prostora koja se održava pod motom Umjesto kolnikom - pothodnikom . Edukativnu akciju  u kojoj su sudjelovala djeca  14 osnovnih i srednjih škola s područja GČ Novi Zagreb - istok, organiziralo je Vijeće GČ u suradnji sa VI. policijskom postajom.

Omah pored pothodnika, uređeno je parkiralište za 250 automobila koji će biti u sustavu druge zone naplate.

Novi društveni dom na Kajzerici i športska dvorana za vrtić Trnsko

U naselju Kajzerica, ovaj put u društvu s predsjednkom GČ Novi Zagreb - zapad Jadrankom Baturićem i tamošnjim umirovljenicima, gradonačelnik je otvorio novi društveni dom koji će, uvjereni su stanovnici Kajzerice, postati i mjestom njihovih susreta i druženja. Naime, osim prostora za mjesnu samoupravu i patronažne sestre, u novom objektu bit će računalna radionica, dvorana za razna događanja, ali i besplatne kino predstave. 

Obilazak je završio u Trnskom, na predstavi u izvedbi malih polaznika istoimenog vrtića upriličenoj u njihovoj novoj sportskoj dvorani. Uređenje je, čulo se, obuhvatilo i vanjsko igralište.

Dom na Kajzerici i dvorana u vrtiću, investicije ukupne vrijednosti četiri milijuna kuna, u cijelosti su financirani kroz program malih komunalnih akcija Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb - zapad.


Gradske vijesti - 2011.