clanak False

Gradonačelnik obišao plantažu jagoda u Horvatima

 

Gradonačelnik Milan Bandić i pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk posjetili su danas plantažu jagoda obitelji Mavračić u Horvatima.

26.07.2011.

Galerija


Gradonačelnik Milan Bandić i pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk posjetili su danas plantažu jagoda obitelji Mavračić u Horvatima. Tijekom obilaska domaćini su goste upoznali sa zahtjevnim procesom uzgoja jagoda, od pripreme zemljišta za sadnju, do gotovog proizvoda, te im pritom i pokazali parcelu na kojoj je nedavno posađeno oko 13.000 sadnica jagoda i parcelu koja je, tijekom srpnja, pripremana za sadnju novih nasada jagoda, a koja će biti realizirana u kolovozu.

Grad već niz godina subvencijama i potporama potiče razvoj jagodarstva na zagrebačkom području i okolici, istakao je gradonačelnik Milan Bandić, navodeći i to da trenutno imamo oko 40 hektara pod jagodama, koje uzgaja 40-ak poljoprivrednih gospodarstava, što godišnje iznosi preko 400 tona jagoda na domaćem i stranom tržištu. U sljedećim godinama, dodao je, očekujemo razvitak i proširenje proizvodnje na oko 100 hektara, a Grad će i dalje podupirati ovu poljoprivrednu granu.

Kako je naglasio pročelnik Tuk, ovo je već jedanaesta godina da se u Zagrebu održava manifestacija Dani zagrebačkih jagoda, kako bi se promovirao domaći proizvod, koji je već plasiran i na tržište Njemačke i Švedske.


Gradske vijesti - 2011.