clanak False

Gradonačelnik obišao ljetna gradilišta

Sjeverni kolnik Slavonske dobiva treći trak / Bukobrani za Vrbik / Ljetno kino Tuškanac do sredine rujna/ Dubravkin put uskoro jedna od ljepših gradskih šetnica

09.08.2011.

Proširenje Slavonske avenije na dionici od HBZ do Savske_obilazak

Tuškanac i Dubravkin put_obilazak


Ljetni radovi u gradu započeli su prvog srpnja, a generalno, završit će u prvoj polovici rujna
– komentirao je jutros zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, odgovarajući na novinarska pitanja nakon obilaska dijela Vrbika i radova na rekonstrukciji Slavonske avenije, na dionici od Hrvatske bratske zajednice do Savske. U razgovoru sa stanovnicima Vrbika, na licu mjesta je dogovoreno da će oni, zajedno sa Mjesnim odborom i strukom, odrediti gdje bi se trebali postaviti bukobrani, definirano je proširenje nogostupa na dijelu uz Slavonsku, a u roku od deset dana, za kada je zakazan novi obilazak, obraslo raslinje uz Slavonsku trebalo bi prerasti u sređeni park.

U važnije prometne radove gradonačelnik je izdvojio i temeljito uređenje Remetinečke, od Ulice Savski gaj XIII do Ulice dr. Luje Naletilića, a značajan zahvat trenutno se odvija i u Petrinjskoj, od Branimirove do Amruševe.

Do druge polovice rujna - ljetno kino Tuškanac

Uređenje Ostrogovićeve ljetne pozornice na Tuškancu također je u punom jeku. Kako se čulo, dovršena je prva faza radova, odnosno sanacija pristupnih stuba, pozornice i gledališta, konstrukcije i krovišta režijske kućice, sustava drenaže i odvodnje, te potkonstrukcije projekcijskog platna i nadstrešnice. Sada počinje druga faza koja bi trebala biti dovršena do druge polovice rujna.

Podsjetimo, sanacija i rekonstrukcija postojeće ljetne pozornice temelji se na izvornom projektu Kazimira Ostrogovića iz 1950. – 1957., uz minimalni redizajn. A riječ je o ukupnoj investiciji od 3,5 milijuna kuna. 

Dubravkin put jedna od ljepših gradskih šetnica

Posjet Tuškancu, nezaobilazno je završio na šetnici Dubravkin put koju je gradonačelnik, zajedno sa suradnicima, „prekontrolirao“ na cijeloj dionici do Cmroka.

- Bit će to jedna od najljepših gradskih šetnica – komentirao je gradonačelnik u šetnji dugoj 2710 metra koja će, u konačnici, biti puno ugodnija, nakon što se u sklopu završnih radova, postave klupice i odmorišta, kad se postavi sipina i kad duž cijele trase zasvijetli 95 svjetiljki i kad se kompletno uredi okoliš. 

 


Gradske vijesti - 2011.