clanak False

Gradonačelnik Bandić primio uspješne mlade znanstvenike

U povodu sjajnog uspjeha zagrebačkih srednjoškolaca na Međunarodnoj konferenciji mladih znanstvenika (ICYS) u Rusiji, gradonačelnik Milan Bandić primio je nagrađene učenike i njihove mentore...
10.05.2011.


U povodu sjajnog uspjeha zagrebačkih srednjoškolaca na Međunarodnoj konferenciji mladih znanstvenika (ICYS) u Rusiji, gradonačelnik Milan Bandić primio je nagrađene učenike i njihove mentore, ravnatelje škola te delegaciju Vijeća učenika Grada Zagreba.

Kako se čulo, u jakoj konkurenciji od preko 200 kandidata iz 20-ak zemalja cijeloga svijeta, na šestodnevnom natjecanju u Moskvi, Filip Bzik iz 11. gimnazije osvojio je zlatnu, a Gabriela Clara Racz iz 5. i Viktoria Belobrajdić iz 15. gimnazije srebrne medalje, dok je Ines Kovačić iz Prirodoslovne škole Vladimira Preloga osvojila Priznanje.

Čestitavši im na uspjehu, iza kojeg stoji veliki trud i zalaganje, gradonačelnik Bandić naglasio je da će ih Grad podupirati i izlaziti im u susret koliko god će to biti moguće, a najavio je i simbolične nagrade za osvajače medalja kako bi dao poticaj i budućim naraštajima.


Gradske vijesti - 2011.