clanak False

Do 26. svibnja Festival jednakih mogućnosti, F=M

Društvo tjelesnih invalida Hrvatske jubilarnu desetu godinu zaredom organizira međunarodnu manifestaciju urbane kulture - Festival jednakih mogućnosti, koji je na Trgu bana Jelačića otvorio gradonačelnik Milan Bandić...
24.05.2011.

 
Društvo tjelesnih invalida Hrvatske jubilarnu desetu godinu zaredom organizira međunarodnu manifestaciju urbane kulture - Festival jednakih mogućnosti, koji je na Trgu bana Jelačića otvorio gradonačelnik Milan Bandić u društvu pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Anke Slonjšak, predsjednika Društva tjelesnih invalida Milana Ožegovića, ravnatelja Uprave u Ministarstvu kulture Srećka Šestana te dekanice Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Draženke Blaži.

Ovogodišnji festival održava se od 24. do 26. svibnja, a na cjelodnevnom trodnevnom programu (od 10,00 do 22,00 sata) nastupit će više od 900 izvođača iz zemlje i inozemstva od kojih je oko 600 osoba s invaliditetom.

Na svečanom otvorenju građanima se obratio predsjednik Društva hrvatskih invalida Milan Ožegović, koji je rekao da ovaj festival pridonosi procesu integracije života i rada osoba s invaliditetom s drugim osobama, dok je gradonačelnik Bandić naglasio da su solidarnost i suradnja moralni i društveni imperativ svake zajednice i svakoga grada te je posebnu zahvalnost uputio volonterima - studentima sa zagrebačkih fakulteta, kojih je ove godine preko 200.

Festival, koji je prvi put održan 2002., predstavlja osobe s invaliditetom koje zajedno s drugim umjetnicima nastupaju u glazbeno-scenskom i likovnom programu te na edukacijskim, rehabilitacijskim i sportskim igrama. Svrha je festivala javno pokazati stvaralačke mogućnosti izvođača i sudionika u programu.

Na otvorenju festivala okupio se veliki broj građana koji su posjetili štandove s likovnim radionicama te glazbeni program u kojem su nastupila i neka poznata imena poput grupe Meritas i Jelene Radan, a u večerašnjem programu očekuje se nastup sestara Ivane i Marije Husar i benda Otkazani let. Od 17,00 sati svakog dana građani mogu pratiti i sportska natjecanja osoba s invaliditetom, kao što su boćanje za osobe s mišićnom distrofijom, razne igre mobilnosti te odbojka, tenis i ulična košarka u invalidskim kolicima.


Gradske vijesti - 2011.