clanak False

Do 15. rujna parkiralište kod južnog ulaza na Mirogoj / Dankovečka za osam dana

Do 15 rujna, bit će dovršeno parkiralište na Bijeničkoj cesti, u tijeku su radovi na izgradnji prometnica, staza, kanalizacije i vodovoda na lokacijama B i C predviđenima za proširenje Gaja urni, a u sklopu asfalterskog programa javnih cesta još osam dana potrajat će asfaltiranje kolnika Dankovečke ulice, od ulice Dubrava prema sjeveru. Tada kreće Koledinečka. 
11.08.2011.

Uređenje parkirališta na Bijeničkoj kod južnog ulaza na Mirogoj

Asfaltiranje Dankovečke

Uređenje Gaja urni


Do 15 rujna, bit će dovršeno parkiralište na Bijeničkoj cesti uz južni ulaz na groblje Mirogoj, u tijeku su radovi na izgradnji prometnica, staza, kanalizacije i vodovoda na lokacijama B i C predviđenima za proširenje Gaja urni, a u sklopu asfalterskog programa javnih cesta još osam dana potrajat će asfaltiranje kolnika Dankovečke ulice, od ulice Dubrava prema sjeveru u dužini 800 metara. Nakon toga slijedi Koledinečka do ulice Vile Velebita, a ove godine kroz asfalterski program vrijedan 35 milijuna kuna uredit će se 20 prometnica.

To je najkraći opis radova na gradilištima koje je jutros, u pratnji suradnika, obišao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Kako se čulo, parkiralište na južnom ulazu groblja Mirogoj imat će 100 parkirnih mjesta s oborinskom odvodnjom, javnom rasvjetom i uređenim okolišem. Novom instalacijom javne rasvjete obuhvatit će se i sjeverna strana kolnika Bijeničke ceste. Riječ je ukupnoj investiciji oko milijun kuna.

Vrijednost planiranih radova u Dankovečkoj iznosi 1,2 milijuna kuna, a 1,4 milijun investira se u spomenute građevinske radove potrebne za proširenje Gaja urni. Na Krematoriju je bilo riječi i o tamošnjem kafiću koji je već duže vrijeme zatvoren na što posebno upozoravaju građani kojima nedostaje taj sadržaj. Prema riječima Ljerke Ćosić, voditeljice Podružnice Gradska groblja Zagreb, već je izabran izvođač koji će primjereno urediti prostor, a gradonačelnik se nadovezao da ćemo se za dva mjeseca ponovo naći na istome mjestu i popiti kavu.


Gradske vijesti - 2011.