clanak False

15. dani dječjih vrtića

U povodu 15. obljetnice Dana dječjih vrtića, u Zagrebačkom kazalištu lutaka, uz raznosvrstan program i u nazočnosti zamjenice gradonačelnika Jelene Pavičić Vukičević; ravnateljica, djelatnici i djelatnice dječjih vrtića Grada Zagreba prisjećali su se početaka ove, danas već tradicionalne manifestacije, koja je počela davne 1997.
11.05.2011.


U povodu 15. obljetnice Dana dječjih vrtića, u Zagrebačkom kazalištu lutaka, uz raznosvrstan program i u nazočnosti zamjenice gradonačelnika Jelene Pavičić Vukičević; ravnateljica, djelatnici i djelatnice dječjih vrtića Grada Zagreba prisjećali su se početaka ove, danas već tradicionalne manifestacije, koja je počela davne 1997. Na svečanosti je bilo riječi o sustavu predškolskog odgoja u Zagrebu kojega danas mjerodavne institucije Europske unije ističu kao primjer i dobar model za svoje gradove.

Često možemo čuti pohvale o predškolskom sustavu kao najuređenijem u cijeloj obrazovnoj vertikali, a neupitni napredak sigurno je posljedica svih napora uloženih u kontinuirano promicanje stručnosti kadrova. Dani predškolskog odgoja sasvim sigurno su važan faktor u poboljšanju cjelokupnog sustava i razvoju djelatnosti odgoja i obrazovanja, čemu značajno doprinosi i međunarodni karakter ove manifestacje – rekla je zamjenica Pavičić Vukičević, čestitavši 15. jubilarne Dane dječjih vrtića i odavši priznanje zaslužnim suradnicama za uspješno promicanje predškolske djelatnosti u Zagrebu.

Bila je to prigoda i za podjelu priznanja i prigodnih statua svima zaslužnima za uspješnu petnaestogodišnju tradiciju i nezaobilaznu svibanjsku manifestaciju Dani dječjih vrtića u Zagrebu.

Podsjetimo, ovogodišnji Dani dječjih vrtića počeli su u subotu, 7. svibnja na Trgu bana Jelačića, a središnje događanje najavljeno je za nedjelju, 15. svibnja, na Bundeku, sa zanimljivim programom namijenjenim djeci i njihovim roditeljima, a u 10,00 sati pridružiti će im se i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.


Gradske vijesti - 2011.