clanak False

10. obljetnica Udruge Svi smo protiv

19.10.2011.


Otvorena računalna radionica „Svi smo protiv“ obilježila je svoj jubilarni deseti rođendan proslavom na kojoj je darovano pet računala umirovljenicima, osobama s invaliditetom i obiteljima slabijeg socijalnog stanja, a gradonačelnik Milan Bandić primio njezino priznanje Dobar čovjek za svoj doprinos u stvaranju Udruge, ali i za potporu u radu tijekom zadnjeg desetljeća.

Kroz svoje projekte dosada su informatički opismenili stotine umirovljenika i osoba s invaliditetom, te su obnovili pet tisuća otpisanih računala i darovali ih onima koji si ih sami ne mogu priuštiti. Prema riječima predsjednika Udruge Mladena Plazibata, recikliranje se može odnositi i na popravak i osposobljavanje zastarjelih računala, ne samo na topljenje sirovine.
Tako su nadograđena računala svoje novo mjesto, umjesto na otpadu, pronašla na adresama umirovljenika, invalida i udruga diljem Hrvatske, zahvaljujući radu i trudu volontera i informatičara ove udruge.

Priznanja Dobar čovjek također su uručena potpredsjednici Gradske skupštine Tatjani Holjevac i pročelnici Gradskog ureda za socijalnu zaštitu Višnji Fortuni.


Gradske vijesti - 2011.