clanak False

Radionica s Mrežom znanja

19.04.2017.

        

 slika 1                                                          slika 2                                                            slika 3

 

 U ZgForumu je 29. srpnja 2014. održana radionica u sklopu provedbe projekta Mogućnosti nadomještanja uvoznih proizvoda vlastitom proizvodnjom od strane zagrebačke industrije i partnera. Osnovni je cilj projekta definiranje konkretnih potreba zagrebačkih poduzetnika u razvoju novih proizvoda koji su u funkciji porasta izvoza odnosno smanjenja uvoza. U skladu s identificiranim potrebama poduzetnika, Studija, koja će biti konačni rezultat projekta, dati će prijedloge poticajnih mjera čijom provedbom Grad Zagreb može potaknuti i poduprijeti razvoj gospodarstva, preporuke za poticanje rasta izvoza temeljenog na znanju i inovacijama u cilju jačanja konkurentnosti, kao i prijedloge modela umrežavanja svih relevantnih dionika procesa razvoja inovativnih izvoznih proizvoda. Projektom je planirano istraživanje potreba poduzetnika, koje će se odvijati kroz nekoliko planiranih radionica.

 

Na prvoj radionici održanoj u ZgForumu, prisutne je ispred Ureda za strategijsko planiranje pozdravila pročelnica Veselić Bruvo, koja je u svom izlaganju dala kratki pregled aktivnosti koje su se dosad provodile u cilju osnaživanja i potpore gospodaarstva – od sustavnog promišljanja gospodarskih zona kroz prostorno – plansku dokumentaciju pa sve do formuliranja i provedbe ciljeva razvoja navedenih u razvojnoj strategiji Grada Zagreba - ZAGREBPLAN – u.

 

Sudionicima je zaključke provedene analize razvoja zagrebačke industrije i identificiranih mogućnosti njenog razvoja u budućnosti prezentirao mr.sc. Domagoj Račić, konzultant i direktor Mreže znanja d.o.o.. Nakon kratkog predstavljanja zaključaka, uslijedila je rasprava o aktualnim preprekama, jačanju izvoza te potrebama zagrebačkih poduzetnika u vidu institucionalne podrške u procesu razvoja novih proizvoda odnosno zamjene dosadašnjih uvoznih proizvoda vlastitom proizvodnjom u narednom razdoblju.

 

Sudjelovanje poduzetnika u ovom projektu je od velike važnosti jer se direktnom komunikacijom s predstavnicima zagrebačke industrije očekuje stvaranje kvalitetne podloge za kreiranje konkretnih mjera čiji dio će provoditi Grad Zagreb i drugi dionici na njegovom području u cilju stvaranja poticajnog poduzetničkog okruženja i jačanja konkurentnosti zagrebačkog i hrvatskog gospodarstva.


Novosti u ZgForumu