clanak False

Dvodnevni pripremni sastanak CUPA – Cooperative Urban Planning Aproaches

19.04.2017.

 

 

 Dvodnevni pripremni sastanak CUPA – Cooperative Urban Planning Aproaches

(Suradnički pristupi urbanom planiranju)

 

Nakon što se Grad Zagreb, Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada priključio međunarodnom projektu CUPA – Cooperative Urban Planning Aproaches (Suradnički pristupi urbanom planiranju), 19. i 20. ožujka u ZgForumu, u Gajevoj 27, održan je pripremni sastanak za radionice koje će se odvijati u Zagrebu početkom srpnja, kao šeste u seriji do sada održanih takvih radionica.

Projekt se već nekoliko godina odvija pod vodstvom dva magistrata Grada Beča (Magistrata 21B – Prostorno planiranje i Magistrata 27 – EU strategija i gospodarski razvoj) te uz suradnju dvaju poznatih institucija TINA VIENNA Urban Technologies & Strategies iz Beča i International Intervision Institute iz Amsterdama. Partneri gradovi na projektu su Beč, Bratislava, Novi Sad, Krakow, Lavov, Odesa, Lublin i Vidin.

U gradu Zagrebu domaćin radionicama – implementacijskim laboratorijima je Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada sa svojom mrežom partnera, a tema koja je predložena za istraživanje kroz projekt CUPA je rehabilitacija Zagrebačkog velesajma.

Za uvažene sudionike dvodnevnog pripremnog sastanka uvodnu prezentaciju održala je pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, Jadranka Veselić Bruvo. Sastanku su prisustvovali g. Huibert Haccou (International Intervision Institute, Amsterdam; Saxion University School of the Build Environment), g. Volkmar Pamer (Grad Beč), g. Markus McDowell (TINA VIENNA Urban Technologies & Strategies, Beč), gđa. doc.dr.sc. Martina Jakovčić (Geografski odsjek Prirodoslovno - matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu), g. dr.sc. Tihomir Jukić (Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), gđa. Mirela Bartolec (Zagrebački Holding), te g. Aleksander Laslo i drugi predstavnici Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada.

Osim samog radnog sastanka, sudionici su prvi dan prisustvovali i otvorenju izložbe 'Javni prostori Grada Zagreba' iz arhive arhitekta Mihajla Kranjca u ZgForumu, a sutradan je uslijedio organizirani terenski obilazak lokacije Zagrebački velesajam.


Novosti u ZgForumu