clanak False

Prezentacija rezultata „Istraživanje mišljenja poduzetnika Grada Zagreba“, ZagrebForum

19.04.2017.

 

 

      

 slika 1                                                          slika 2                                                          slika 3

 

Dana 9. prosinca 2014. u prostorijama ZgForuma, održana je prezentacija rezultata terenskog „Istraživanja mišljenja poduzetnika Grada Zagreba u 2014“, što ga je, uz osmišljavanje projektnog zadatka i koordinaciju Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada, te uz suradnju HGK - Komore Zagreb, proveo GfK- Centar za istraživanje tržišta.

Istraživanje je provedeno na relevantnom uzorku poduzetnika koji posluju na području Grada Zagreba, multimedijalnom metodom u razdoblju svibanj-lipanj 2014., s ciljem dobivanja percepcije gradske uprave, gradskih potpornih institucija, te gradskih komunalnih poduzeća, od strane poduzetnika. Istraživanjem su dobiveni brojni inputi za poboljšanje uvjeta za poduzetništvo kao i planska očekivanja poduzetnika u razdoblju do 2020.

 

Prezentacija rezultata analize odgovora poduzetnika na vrlo zanimljiva pitanja sadržana u upitniku naišla je na odobravanje i suglasnost svih prisutnih a pokazala je relativno dobre prosječne ocjene od strane poduzetnika, posebno kod pitanja zadovoljstva kvalitetom pružanja gradskih komunalnih usluga i sposobnosti gradskih dužnosnika u upravljanju razvojem Grada. Poduzetnici su manje zadovoljni porezima i naknadama, brzinom izdavanja dozvola za novu gradnju, cijenama najma poslovnih prostora, javnom nabavom i nekim drugim pitanjima. Primjetno je manje zadovoljstvo malih i srednjih poduzetnika, u odnosu na velike, a prema duljini poslovanja, onih koji su u početnim godinama poslovanja.

Rezultati ovog istraživanja, posebno njegovi prijedlozi za poboljšanje uvjeta za vođenje gradske politike prema poduzetništvu, poslužit će, u okviru izrade ZagrebPlana 2020 koja je u tijeku, pri formuliranju mjera za unapređivanje lokalnog poduzetničkog okruženja, važnog za stvaranje boljih uvjeta za privatna ulaganja, kao i za donošenje i implementiranje učinkovitih mjera na različitim područjima funkcioniranja gradske uprave vezanim uz područje poduzetništva.


Novosti u ZgForumu