clanak False

Posjet delegacije MPC ZgForumu

19.04.2017.

         

 slika 1                                                           slika 2                                                           slika 3 

27. listopada u ZgForumu djelatnici Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada primili su visoke predstavnike Makedonske pravoslavne crkve koje je predvodio poglavar MPC Arhiepiskop ohridski i makedonski, Njegovo blaženstvo g. Stefan. 

Visoko izaslanstvo predvođeno arhiepiskopom Stefanom boravi u Zagrebu povodom blagoslova i polaganja kamena temeljca buduće Makedonske pravoslavne crkve i Pastoralnog centra na lokaciji omeđenoj Zagrebačkom avenijom i Novom cestom. Stručna i šira javnost imala je priliku upoznati nagrađeni projekt u ZgForumu na izložbi koju je organizirao Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada te realizirao u suradnji s Makedonskom pravoslavnom crkvom, biroom studio BF i Arhitektonskim fakultetom iz Skoplja. Simboličnim polaganjem kamena temeljca u nedjelju, 26. listopada 2014., projekt je krenuo u realizaciju.

U delegaciji koja je posjetila ZgForum bili su i mitropolit makedonske pravoslavne eparhije za Europu g. Pimen, parohijski svećenik Makedonske pravoslavne crkve u Hrvatskoj protojerej Kirko Velinski, prof.dr. Gjoko Gjorgjevski i članica Upravnog odbora Makedonske pravoslavne crkve Sv. Zlata Meglenska Zagreb Zorica Lokas.

Pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada nakon uvodnog pozdrava podsjetila je predstavnike uvažene delegacije na dobru suradnju sa makedonskom zajednicom u Zagrebu i skopskim Sveučilištem koja je intenzivirana kroz pripremu ove izložbe. O samom projektu biroa Studio BF govorio je arhitekt Željko Golubić, jedan od autora. Nakon razgledavanja izložbe, gostima su podijeljene aktualne brošure pripremljene na izložbu (dvojezične - na hrvatskom i makedonskom) i INFO materijal u kojem je objavljen članak s otvorenja.

 

        

slika 4                                                            slika 5                                                           slika 6


Novosti u ZgForumu