clanak False

Posjet delegacije bečkog SPO-a ZgForumu

19.04.2017.

      

 

 slika 1                                                                                              slika 2

 

 

1. i 2. travnja bečka delegacija SPÖ (socijaldemokratska stranka) organizirala je studijski posjet Zagrebu. Za tridesetak gostiju Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada, kao domaćin popodnevnog dijela posjeta prvog dana, organizirao je obilazak nekoliko novih objekata škola i vrtića, a grupu je, uz djelatnike Ureda vodio Luka Korlaet s Arhitektonskog fakulteta.

 

Na programu obilaska, kao primjer tema za koje su gosti iskazali interes, našli su se naselje Vrbani III, primjer novije stanogradnje sa pratećim sadržajima školom i vrtićem, panoramski razgled Arene Zagreb i obilazak dječjeg vrtića na Laništu. Ravnateljica vrtića održala je gostima kratko izlaganje o svim aktivnostima i načinima na koje se organizira boravak za najmlađe. Tijekom obilaska razvila se zanimljiva diskusija o programima i usporedbama bečkih i zagrebačkih prilika i mogućnosti te su gosti pohvalili kvalitetu prostora i načina rada vrtića na Laništu. Nakon Laništa organiziran je vođeni posjet Muzeju suvremene umjetnosti te panoramski razgled jezera Bundek.

 

Završetak obilaska završio je posjetom ZgForumu, prostoru u čijem je nastanku i oblikovanju kao uzor poslužio upravo bečki Plannungswerkstatt kao mjesto dijaloga uprave i građana. Pročelnica Ureda za strategiju u svom je govoru gostima istaknula kvalitetnu dugogodišnju suradnju Beča i Zagreba, rezultat koje je i izložba Stadtbauen – Izgradnja grada koja se može pogledati u ZgForumu. Bečkoj delegaciji predstavljene su osnovne informacije o Zagrebu, Uredu za strategiju , Zagrebplan – u te neki strateški gradski projekti.

 

Nakon daljnjeg programa i sastanka sa zagrebačkim socijademokratima, delegaciju bečkog SPÖ – a će u Dvercima 2. travnja primiti gradonačelnik g. Milan Bandić.


Novosti u ZgForumu