clanak False

Press konferencija o izložbi StadtBauen

03.10.2013.

 

U ZgForumu danas je održana konferencija za tisak povodom večerašnjeg otvaranja izložbe Izgradnja grada - primjeri za i iz Beča (Stadtbauen - Beispiele für und aus Wien), prvotno otvorene u siječnju 2012. u bečkom pandanu ZgForuma, Wiener Planungswerkstattu.

 

Na konferenciji je pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada izrazila zadovoljstvo što izložba, za ovu priliku prilagođena prostoru ZgForuma, gostuje u Zagrebu, i što imamo priliku zainteresiranoj javnosti pokazati raspon naše suradnje sa gradovima u regiji, kao i čitav niz projekata ostvarenih nakon siječnja 2012.

 

Gđa Angelika Winkler, zamjenica bečkog pročelnika odjela za planiranje, pohvalila je prostor i izložbu, i dodala da joj je jako drago da se javnost interesira za teme planiranja grada, kao i da ju veseli mogućnost suradnje Beča i Zagreba na europskim projektima. Kustos izložbe Felix Sternath također je zadovoljan zagrebačkim postavom, te navodi da je okosnica izložbe teza da je grad mjesto društvene otvorenosti, višestrukih mogućnosti i ekološke osvještenosti.

 

Dopredsjednica Gradske skupštine, gđa Jelena Pavičić Vukičević, koja je kao dogradonačelnica prisustvovala otvorenju izložbe u Beču, istaknula je da ju vesele novi projekti koji su prikazani na izložbi i koji pokazuju smjer u kojem grad Zagreb ide, kao sastavni dio srednjoeuropskog kulturnog kruga, a čemu doprinosi trud Ureda za strategiju i pročelnice Jadranke Veselić Bruvo. Pozvala je sve prisutne da dođu na otvorenje izložbe, večeras u 19 sati u ZgForumu, u Gajevoj 27. Izložbu će otvoriti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

 

 

 

 


Novosti u ZgForumu