clanak False

Dan Waldorfske pedagogije u Hrvatskoj

19.04.2017.
 Institut za Waldorfsku pedagogiju i Waldorfska škola u Zagrebu, u suradnji sa Gradskim uredom za strategijsko planiranje i razvoj grada, u ZgForumu su 27. veljače 2015. organizirali Dan Waldorfske pedagogije u Hrvatskoj.
 
Predstavnici Instituta predstavili su Waldorfsku pedagogiju kao sustav obrazovanja temeljen na antropozofskim načelima, čiji je utemeljitelj Rudolf Steiner.
 
Lada Pekota Šenjug, voditeljica Instituta za Waldorfsku pedagogiju, predstavila nam je sam Institut i njegova OSNOVNA načela i ciljeve u odgoju djece. Prisutnima su se predstavile i dvije ravnateljice Waldorfske škole u Zagrebu koje su prezentirale način rada u školama, te glavne ciljeve ove pedagogije, specifičnosti metodologije i obrazovnog pristupa .
 
Učiteljice su ovaj događaj upotpunile uz igrokaz „Rođendanska priča“, koji pokazuje kako se za djecu vrtićke dobi organiziraju proslave koje istovremeno ostvaruju individualni pristup pojedincu, ali i interaktivno uključuju kolektiv. U sklopu programa događanja prezentirana je knjiga Davida Brierlya „Skriveno u vidljivom“ i kratki osvrt na 20-godišnjak škole. Organizirana je i izložba ručnih radova i fotografija učenika Waldorfske škole u Zagrebu i studenata Instituta Waldorfske pedagogije.
 
Kako gradski ured unutar Razvojne strategije Grada Zagreba – ZagrebPlana, kroz strateški cilj 'Unapređivanje sustava upravljanja razvojem' podržava događanja koja mogu unaprijediti obrazovanje i razvoj civilnog društva, ovim događanjem je potvrđena još jedna uspješna suradnja Instituta za Waldorfsku pedagogiju i  Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada.

Novosti u ZgForumu