clanak False

Posjeta delegacije iz Hannovera

19.04.2017.

 

ZgForum je 26. lipnja posjetila delegacija Agencije za izgradnju i nekretnine Donje Saske, iz grada Hannovera. Djelatnici Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada održali su gostima iz Njemačke nekoliko prezentacija kroz koje  su ih upoznali s  pregledom osnovnih djelatnosti i opsega poslova Ureda ( teme prezentacija bile su: strateško planiranje i razvoj, regionalni razvojni projekti, EU projekti, intermodalni terminal – i promjer sudjelovanja građana i dionika).

Ovaj posjet nastavak je širenja mreže kontakata sa članovima gradskih uprava europskih gradova, što je u fokusu Grada Zagreba, a i Ureda za strategijsko planiranje.

Povodom skorog ulaska Hrvatske u Europsku uniju, očekivan je velik broj pitanja vezan uz povlačenje novaca iz europskih fondova. U prezentacijama je stoga poseban naglasak stavljen na projekte koji se pripremaju na prijavu i korištenje sredstava EU,  a čiju pripremu za tu sljedeću fazu sufinancira MRRFEU. To su regionalni razvojni projekti SZ Hrvatska Mreža tehnološke infrastrukture - Kreativni klaster Gredelj i Regija digitalnih muzeja – tunel osjeta Grič.

Gostima iz Hannovera podijeljeni su info materijali, između ostalog i ZAGREBPLAN, engleski sažetak Razvojne strategije Grada Zagreba za razdoblje do 2013. godine.


Novosti u ZgForumu