clanak False

Posjet izaslanstva Bratislave

19.04.2017.

 

Izaslanstvo grada Bratislave, predvođeno gradonačelnikom g. Milanom Ftačnikom i glavnom gradskom arhitekticom gđom Ingrid Konrad, u sklopu službenog posjeta Gradu Zagrebu obišlo je i ZgForum.

 

Ugledne goste dočekali su predstavnici Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada, na čelu sa pročelnicom gđom. Jadrankom Veselić Bruvo, koja je svojim uvodnim govorom dobrodošlice te prezentacijom pod nazivom 'Strategijsko planiranje i razvoj - izazovi i primjeri dobre prakse' otvorila ovaj susret. Gđa. Irena Matković govorila je o ZagrebPlanu i strateškim projektima Grada, g.Stjepan Kelčec - Suhovec o prometu u Zagrebu, a Darko Šiško o našem radu na polju prostornih informacija i istraživanja. Nakon toga ih je arhitekt Mihajlo Kranjc poveo da razgledaju izložbu 'Javni prostori Grada Zagreba_ iz arhive Mihajla Kranjca'. Domaćini i gosti su razmijenili svoja iskustva u mnogim zajedničkim temama i izazovima s područja strategijskog planiranja razvoja grada, problematike gradskog prometa, korištenja EU fondova, ekologije i turizma.

 

Suradnja Grada Zagreba, Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada, i grada Bratislave započela je početkom 2012., kad je u bečkom Planungswerkstattu otvorena izložba “Stadt bauen. Beispiele für und aus Wien" a nastavljena je na diskusiji vezanoj uz navedenu izložbu, održanoj u Planungswerkstattu u veljači 2012. Krajem veljače ove godine, Partnersko vijeće Grada Zagreba posjetilo je gradske uprave Beča i Bratislave.

 

Svi ovi susreti intenzivirali su otprije započeti odnos Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada i grada Bratislave i otvorili vrata za nastavak ugodne i obostrano korisne suradnje.

 

Slika 1, slika 2

 


Novosti u ZgForumu