clanak False

Promocija zadnjeg tiskanog broja ČIP-a / Diskusija o arhitektonskom izdavaštvu

19.04.2017.

 

slika 1                                                          slika 2

Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada u suradnji s Udruženjem hrvatskih arhitekata (UHA) u prostoru ZgForuma 16. travnja 2013. organizirao je promociju zadnjeg tiskanog broja časopisa ‘Čovjek i prostor’ – Zeleni urbanizam i popratnu diskusiju o arhitektonskom izdavaštvu.

U diskusiji su sudjelovali: Dinka Pavelić, urednica ČIP-a 2010. – 2012., Hrvoje Hrabak, predsjednik UHA, Dominko Blažević, sadašnji urednik ČIP - a, teoretičar i povjesničar arhitekture Tomislav Premerl, Maja Huljev i Dalija Milonja iz časopisa Presjek, Zlatko Karač, urednik znanstvenog časopisa Prostor, arhitekti Vinko Penezić i Krešimir Rogina, te Andrija Rusan iz Orisa.
U fokusu ove opsežne diskusije bilo je stanje arhitektonskog stručnog izdavaštva danas, njegove perspektive i mogućnosti u kontekstu suvremene medijske distribucije i promjena uvjeta proizvodnje stručne literature te njene uloge. Ovo događanje nastavak je rada Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada na prezentiranju i raspravi o temama i procesima koji su oblikovali i oblikuju zagrebački prostor.


Novosti u ZgForumu