clanak False

ZAGrebus by Imejlčec

19.04.2017.

Dana 17. travnja 2014. umro je Zvonimir Milčec, dobri duh Zagreba, znameniti novinar i književnik, čovjek koji je živio Zagreb i za Zagreb, a mi smo imali posebnu čast i privilegiju da piše i za našu stranicu. 

Evo što smo tada uvodno napisali o našem dragom sugrađaninu i suradniku, a tekstove Imejlčeca kako se sam nazvao na početku suradnje s www.zagreb.hr i dalje ćemo zajedno čitati i uvijek pronalaziti nešto novo što možda nismo znali o njegovom i našem Zagrebu: 

More bit da vi znate našeg Zvonka, koji kao novinar i književnik više od 50 godina (1957.-2009.) redovito svaki tjedan piše o Zagrebu. Posljednje iz tiska izišle su životopisna knjiga «Moj zagrebački rukopis – 50 godina s gradom» i autorski najtemeljitija monografija o gradu (na tri jezika) «Volite li Zagreb», a za što je autoru dodijeljena i Medalja grada Zagreba. Našem novom web suradniku objavljeno više od trideset različitih knjiga sa zagrebačkom tematikom (posljednja «Zagrepčani i vaši i naši» 2008.), čime je ostavio neizbrisiv trag u upoznavanju Grada Zagreba. Po knjigama i novinskim kolumnama našeg Zvonka realizirano i prikazano na malim i velikim ekranima pedesetak dokumentarnih i dokumentarno-igranih filmova, od kojih su neki i nagrađeni. Svojim pisanjem potaknuo je i osobno sudjelovao u realizaciji više gradskih spomenika (Šenoa, Zagorka, ban Jelačić, Kumica na Dolcu). I na kraju kada našeg Zvonka već nazivaju «kroničarom grada» i «najzagrebačkijim piscem» ili «Najvećim gradskim čičeroneom» (naslov prikaza knjige «Volite li Zagreb» uglednog kritičara Zdravka Zime), zašto to veliko iskustvo ne bi bilo utkano i u naše web stranice.


  "BRITANAC"_Roman u nastavcima_ by Željko Senečić

 CIVILIZACIJSKE NOVOSTI IZ STAROG ZAGREBA- by Zvonimir Milčec 


  


ZAGrebus by Imejlčec