clanak False

Zagreb internacionalni grad mira i humanizma

Zagreb - internacionalni grad mira i humanizma / zagrebački gradonačelnik predsjednik Komiteta za implementaciju Dubrovačko–filadelfijske deklaracije o miru i povjerenju.
30.10.2009.


Zagreb od danas nosi laskavu titulu internacionalnoga grada mira i humanizma, a zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dobio je zlatnu plaketu, značku i ključ mira u znak trajne zahvalnosti i priznanja za promicanje vrednota iz Dubrovačko–filadelfijske deklaracije o miru i povjerenju.

Na današnjoj svečanosti u povodu 35. obljetnice Internacionalne lige humanista (ILH) u hotelu Antunović, zagrebački je gradonačelnik, na temelju odluke predsjednice Lige dr. Elisabeth Rehn i na prijedlog Komiteta za implementaciju Dubrovačko–filadelfijske deklaracije, imenovan predsjednikom tog tijela ILH-a.

- Bez podrške mojih sugrađana ne bi bilo ni ovih priznanja – rekao je, između ostaloga, gradonačelnik Bandić u zahvali na dobivenim nagradama.

Kako se čulo, Internacionalna liga humanista održava konferencije jednom godišnje i tada dodjeljuje priznanja zaslužnim pojedincima i ustanovama s područja društvenih, znanstvenih, medicinskih i farmaceutskih djelatnosti. Na završnoj manifestaciji u Zagrebu, visoko priznanje za 2008. dobila su dva laureata iz Republike Hrvatske: potpredsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba mr. sc Tatjana Holjevac i prof. dr. Mateo Milković iz Dubrovnika te tri iz Bosne i Hercegovine: prof.dr. Mehmed Gribajčević, prim. mr. ph. Redžad Čatić i dr. Alija Mulaomerović.


Gradske vijesti - 2009.