clanak False

Jačanje prijateljstva Zagreba i Ankare

Ankaru i Zagreb veže iskreno prijateljstvo, međusobno razumijevanje, uvažavanje, poštovanje i podrška – naglasili su gradonačelnici glavnih gradova Hrvatske i Turske Milan Bandić i Melih Gökcek na današnjem susretu u palači Dverce na kojem su razgovarali o daljnjem jačanju suradnje dvaju gradova...
03.11.2009.

Ankaru i Zagreb veže iskreno prijateljstvo, međusobno razumijevanje, uvažavanje, poštovanje i podrška – naglasili su gradonačelnici glavnih gradova Hrvatske i Turske Milan Bandić i Melih Gökcek na današnjem susretu u palači Dverce na kojem su razgovarali o daljnjem jačanju suradnje dvaju gradova na području kulture i gospodarstva.

Naša suradnja zadnjih godinu i pol posebno na kulturnom planu u uzlaznoj je putanji, i bit će još intenzivnija jer se temelji na obostranom interesu za razmjenom iskustava – rekao je zagrebački gradonačelnik, podsjetivši da su u Ankari prošle godine potpisali Povelju o razumijevanju i prijateljstvu. Zagreb se prijateljskome gradu predstavio u sklopu Dana Zagreba, a sada slijedi predstavljanje Ankare u Zagrebu.

Osim brige o funkcioniranju gradova i javnih usluga, kao gradonačelnici glavnih gradova imamo i važnu ulogu u odnosima naših zemalja – naglasio je visoki gost istaknuvši političku dimenziju njihova djelovanja i nastojanje da otvaraju put gospodarstvenicima. Na tom tragu, gospodarska suradnja dvaju gradova počet će susretom njihovih gospodarskih komora .

Inače, oba gradonačelnika obnašaju četvrti gradonačelnički mandat, a gost je domaćinu ponudio punu podršku nakon njegove eventualne predsjedničke kandidature. Ponudio mu je tri autobusa koja je i sam koristio u izborima za gradonačelnika te spomenuo kako je sadašnji turski premijer prije te funkcije bio gradonačelnik Istanbula.

Nakon sastanka u palači Dverce, gradonačelnici su sa suradnicima obišli Islamski centar kojim ih je proveo Mufija Šefko ef. Omerbašić.

Dvojca gradonačelnika sutra će zajedno pustiti u promet 124. niskopodni tramvaj.


Gradske vijesti - 2009.