clanak False

Medalja Grada Zagreba za Jiříja Menzela

Gradonačelnik Milan Bandić uručio je u palači Dverce Medalju Grada Zagreba češkom oskarovcu, redatelju Jiříju Menzelu, uoči večerašnje hrvatske premijere predstave Odlazak, postavljene prema drami koju potpisuje bivši predsjednik Češke Vaclav Havel.
09.11.2009.

U nazočnosti ansambla Komedije, predvođene ravnateljem Nikom Pavlovićem, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uručio je u palači Dverce Medalju Grada Zagreba češkom oskarovcu, redatelju Jiříju Menzelu, uoči večerašnje hrvatske premijere predstave Odlazak, postavljene prema drami koju potpisuje bivši predsjednik Češke Vaclav Havel.

Visoki je gost Medalju dobio u znak zahvale za dugogodišnju suradnju s Kazalištem Komedija i drugim hrvatskim kazalištima u realizaciji brojnih vrhunskih predstava, kao što su Nemoćnik u pameti, Buba u uhu i Budala za večeru, a zadnja je Odlazak, koja je premijerno izvedena u svibnju prošle godine. Riječ je o provokativnoj satiri o bivšem premijeru koji mora napustiti službenu vilu i u koju ulazi njegov politički rival.


Gradske vijesti - 2009.