clanak False

Otvorenje nadvožnjaka Slavonska avenija / Ljudevita Posavskog

Gradonačelnik Milan Bandić obišao je danas sa suradnicama gradske četvrti Gornja Dubrava i Sesvete Udrugu Kišni čovjek, objekt Mjesne samouprave, dječji vrtić u Sesvetskom Kraljevcu i nadvožnjak Slavonska avenija / Ljudevita Posavskog.

11.12.2009.

Obilazak gradsih četvrti Gornja Dubrava i Sesvete


Gradonačelnik Milan Bandić obišao je danas sa suradnicama gradske četvrti Gornja Dubrava i Sesvete Udrugu Kišni čovjek, objekt Mjesne samouprave, dječji vrtić u Sesvetskom Kraljevcu i nadvožnjak Slavonska avenija / Ljudevita Posavskog.

Prva postaja bio je novi prostor za Udrugu Kišni čovjek u Dankovečkoj ulici koji je otvorio gradonačelnik, čijih je 70 m2 namijenjeno edukaciji roditelja i djeci s autizmom,  kako bi im se na taj način omogućilo da kvalitetnije provode svoje vrijeme. Zahvalivši svima koji su sudjelovali u ovom važnom projektu, gradonačelnik je naglasio da je ovo mali prostor za male ljude koji trebaju veliku potporu te da je ovo najljepši dar koji im se može pokloniti za nadolazeće blagdane.

Pri obilasku objekta Mjesne samouprave u Novoselcu, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Gornja Dubrava Mirko Varat istaknuo je da je u objekt dosada uloženo 1.400.000,00 kuna, a u sljedećoj godini planira se uložiti još oko dva milijuna kuna za dječji vrtić veličine 300 m2, koji bi svoja vrata za prva skupinu otvorio u rujnu 2010. Na gornjem katu bit će smješten dom mjesne samouprave, a u prizemlju dječji vrtić. 

DV Šegrt Hlapić do kraja siječnja

Nakon objekta Mjesne samouprave, gradonačelnik je obišao i područni objekt dječjeg vrtića Šegrt Hlapić u Sesvetskom Kraljevcu. Vrtić će imati osam odgojnih skupina, od toga četiri vrtićke i četiri jasličke, a, kako se čulo, jučer je obavljen i tehnički pregled. Vrtić vrijedan 16 milijuna kuna s radom bi trebao početi potkraj siječnja.

Gradonačelnikov obilazak završio je otvaranjem raskrižja Slavonske avenije i Ljudevita Posavskog s dva izdignuta nadvožnjaka, ukupne duljine 1933 metara. Zahvalivši se svima koji su marljivo radili proteklih devet mjeseci na raskrižju te sugrađanima koji su omogućili ovaj vrijedan projekt, istaknuo je današnji dan kao jedan od značajnijih u proteklih 12 mjeseci. Ukupna vrijednost izvedenih radova, koji su započeli 9. ožujka ove godine, iznosi 180 milijuna kuna.

U sklopu današnjeg obilaska, gradonačelnik je obišao i obitelj Baričević, koja je u srpnju stradala u prometnoj nesreći kod Ploča, a u kojoj su majka i četvero djece teško ozlijeđeni, dok, nažalost, otac i petogodišnja kćer nisu preživjeli. Gradonačelnik je uputio riječi podrške gospođi Ani koja se bori za svoju djecu te zamolio sve da se solidariziraju i pomognu obitelji. Svi koje žele dati svoj doprinos mogu to učiniti na broj žiro računa 2484008-3111636783 – Raiffeisenbank Austria.


Gradske vijesti - 2009.