clanak False

Dječji božićni vlak Tin express

Tradicionalni božićni dječji vlak Tin express, koji uoči božićnih blagdana poziva malene putnike na druženje s Djedom Božićnjakom jutros je s Glavnog kolodvora s dvjestotinjak djece s poteškoćama u razvoju, krenuo prema Dugom Selu.
21.12.2009.

Tradicionalni božićni dječji vlak Tin express, koji uoči božićnih blagdana poziva malene putnike na druženje s Djedom Božićnjakom jutros je s Glavnog kolodvora s dvjestotinjak djece s poteškoćama u razvoju, krenuo prema Dugom Selu, u organizaciji Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Hrvatskih željeznica.

Djecu je ispratio i gradonačelnik Milan Bandić, koji im je, prošetavši vagonima Tin expressa, pomogao da se ugodne smjeste te im zaželio ugodnu vožnju i dobru zabavu.

Riječ je o djeci s teškoćama u razvoju iz Centra za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj, Centra za rehabilitaciju Zagreb – Podružnica Sloboština, Udruge slijepih, Društva distrofičara, Centra za autizam, Poliklinike za rehabilitaciju slušanja i govora Suvag, Udruge za Downov sindrom, Saveza gluhih i nagluhih Grada Zagreba i Udruge Ozana.

Vožnja dječjim božićnim vlakom traje 60 minuta, a organiziran je i prigodni program s Djedom Božićnjakom.


Gradske vijesti - 2009.